کد خبر 129630
۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۴
مرجع صدور مجوز برای تجمعات و  راهپیمایی‌ها کمیسیون ماده 10 احزاب است

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب: 116 حزب مجوزدار در کشور در حال فعالیت قانونی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور ، حمید ملانوری دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در نشست خبری صبح امروز با تشریح گزارش جلسه کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، گفت: دوازدهمین جلسه کمیسیون  ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی برگزار شد که طی آن موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. دبیرکمیسیون ماده 10 با اشاره به موضوع حضور نمایندگان جدید  دبیران کل احزاب ملی و استانی در کمیسیون، گفت: اقای قدرتعلی حشمتیان دبیرکل حزب مستقلین و اعتدال به عنوان نماینده دبیران کل احزاب ملی و محمدعلی تبرایی دبیرکل مجمع دانشجویان و دانش آموختگان گلستان به عنوان نماینده دبیران کل احزاب استانی در دوره جدید  به عضویت کمیسیون درآمدند.
مدیر کل دفتر سیاسی وزارت کشور  با اشاره به برخی انتقادات  از وزارت کشور مبنی بر اینکه مکان و جایگاه مشخصی را برای برگزاری مسالمت آمیز اعتراضات مردمی پیش بینی و مشخص نکرده است، گفت: مطابق قانون، مرجع قانونی بررسی و ارائه مجوز هرگونه تجمع اعتراضی، کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی است که گفتنی است که در طی یک سال گذشته حدود 300 تجمع در اقصی نقاط کشور بدون هیچ مشکل امنیتی برگزار شده  و پاسخ های لازم را هم از سوی مسئولین و مقامات مربوطه دریافت نموده است.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با اشاره به حق قانونی شهروندان مطابق اصل 27 قانون اساسی که اجتماعات و راهپیمایی را  به شرط اینکه مخل مبانی اسلام و همراه با حمل سلاح نباشد را به رسمیت می شناسد؛ گفت: کمیسیون ماده ۱۰ احزاب آماده دریافت تقاضای احزاب و گروههای سیاسی به منظور بررسی و صدور مجوز برای تجمعات و راهپیمایی است و موضوع برای تقاضا توسط اشخاص حقیقی نیز در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.
تفویض اختیار به استانداران
مدیرکل امور سیاسی وزارت کشور گفت: جهت عدم وقفه در بررسی و  صدور مجوز برای تقاضاهای برگزاری تجمعات مردمی و براساس مصوبه کمیسیون برای تسریع در صدور مجوزها به استانداری‌های سراسر کشور تفویض اختیار شد تا خودشان مستقلا موضوع را بررسی و  البته با تایید نهایی و جلب نظر کمیسیون مجوز برگزاری تجمع صادر نمایند. دبیر کمیسیون ماده 10 در خصوص مکان های تجمع هم اظهار داشت: براساس تصویب نامه هیئت وزیران و طبق ماده 11 آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی امنیت تجمع‌ها و راهپیمایی ها بر عهده نیروی انتظامی است و طبق تبصره این ماده شوراهای تامین  باید محل‌های مناسبی را برای تجمع تعیین شده و سعی شود تجمع‌ها در این محل برگزار شود.  البته این موضوع نافی تقاضاهای متقاضیان در سایر مکان ها نمی باشد و در هر صورت  بررسی صدور مجوز برای تجمعات  بر عهده کمیسیون ماده 10 احزاب می باشد.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با اشاره به دیگر دستور کارهای جلسه امروز این کمیسیون گفت: بحث صلاحیت دو نفر از دبیر کل‌های احزاب که یکی از آنها دبیر کل حزب ملی و دیگری دبیر کل حزبی استانی است، مورد بررسی قرار گرفت. قابل ذکر است که برای این دو فرد سابقا  محدودیتی در نظر گرفته شده بود اما این افراد با وجود منع قانونی به فعالیت خود ادامه می دهند. براساس ماده 19 قانون نحوه فعالیت احزاب به این افراد تذکر کتبی و شفاهی داده شده است. 
ملانوری با استناد به بند 3 ماده 19 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی گفت: مطابق این بند نماینده احزاب مربوطه به کمیسیون احضار می شوند و پس از شنیدن دفاعیات آنها کمیسیون تصمیم می گیرد و درصورت مصوبه کمیسیون  مبنی بر عدم فعالیت حزبی توسط نامبردگان و اصرار آنها بر ادامه فعالیت غیرقانونی توسط دبیران کل این دو حزب، در مرحله بعد نام  حزب و دبیران کل رسانه‌ای می شود.
116 حزب تاکنون مجوز فعالیت گرفته اند
ملانوری با بیان اینکه تاکنون 116 حزب مجوز گرفته اند؛ اظهار داشت: درخواست ها برای تاسیس حزب درحال بررسی است و  البته حزب  اسلامی قانون  نیز  مجوز  رسمی گرفته و در حال صدور پروانه است و می تواند فعالیت نماید. دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در ادامه سخنانش با اشاره به دستور کار بعدی جلسه  مبنی بر بررسی گزارش مجمع عمومی، انتخابات، تصویب اساسنامه و مرامنامه حزب کارگزاران سازندگی ایران ، گفت: حزب کارگزاران براساس اساسنامه مجمع عمومی را دو مرحله ای برگزار می کند که در یک مجمع 17 و در مجمع دیگر 18 نفر  برای حضور در شورای مرکزی  انتخاب می گردند که در این جلسه مرامنامه و اساسنامه حزب با اصلاحات جزئی مورد تصویب و تایید کمیسیون ماده 10 قرار گرفت اما تایید اعضای آن، به جلسه دیگر موکول شد.
راهپیمایی های اخیر در سطح کشور به صورت مردمی و خودجوش برگزار گردید
ملانوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا که آیا راهپیمایی خودجوش چهارم آذر ماه در تهران با مجوز دولت و نهادهای متولی برگزار شد یا نه، ضمن اشاره به اینکه تمامی  راهپیمایی های اخیر  در استان های کشور به صورت خودجوش و مردمی و در حمایت از بیانات مقام معظم رهبری، دفاع ازنظام و انزجار از اغتشاشگران و عوامل ناامنی در کشور برگزار گردید؛ گفت:  این راهپیمایی  با مصوبه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد. ایشان در ادامه گفت: در کشور دو گونه راهپیمایی داریم یکی سراسری است مانند راهپیمایی 13 آبان، روز جهانی قدس و 22 بهمن که با برنامه ریزی در  شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی  برگزار می شود. نوع دیگر راهپیمایی هایی است که احزاب یا گروههای سیاسی درخواست می دهند و صدور مجوز این گونه راهپیمایی ها با  کمیسیون ماده 10 احزاب است. وی همچنین در پایان سخنانش گفت: در تمامی دوران پس از انقلاب شاهد حضور باشکوه مردم در تمامی صحنه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور بوده ایم  و در ایام اخیر در کنار وجود نعمت بزرگ رهبری، حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ها و تجمعات خودجوش مردمی بار دیگر حمایت قاطع و پشتیبانی مردم از نظام و رهبری به نمایش گذاشته شد و مرز میان مردم انقلابی و حامیان نظام از اغتشاشگران به نمایش گذاشته شد که در همین جا لازم می دانم از حضور پرشور، انقلابی  و موثر مردم عزیز مان تشکر نمایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha